Praktisch Alledaags Plannen

Precies weten waar je aan toe bent; dat geeft rust in je hoofd. Met deze vaardigheid weet je kind precies wanneer hij of zij dingen moet doen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor dingen die hij of zij wil doen.

Meester van Tijd

Ware vrijheid

Zie je het al voor je? Je komt thuis van werk en je zoon zit op de bank te Netflixen. Jij vraagt lichtelijk geïrriteerd aan je zoon of hij zijn huiswerk al af heeft. In je hoofd heb je deze vraag allang met ‘nee’ beantwoord. Je zoon springt echter van de bank en slaat zijn agenda open met daarin alle deadlines, prioriteiten, zijn to do-lijstje en zijn bijbehorende planning. Alles is af voor die dag! Je zoon draait zich om, installeert zich weer op de bank en Netflixt rustig verder.

Neem afscheid van:

 • frustratie en teleurstelling, omdat schoolwerk veel moeite kost;
 • de “één dag voor een toets beginnen met leren’’-ruzie;
 • door de grote hoeveelheid huiswerk aannemen dat het toch niet lukt en dus überhaupt niet beginnen aan huiswerk;
 • huiswerk niet af voor het avondeten;
 • stress en onrust, je kind niet weet waar hij of zij aan toe is;
 • achter de feiten aan lopen;
 • chaos door gebrek aan overzicht.

"Do each day all that can be done that day. You don't need to overwork or to rush blindly into your work trying to do the greatest possible number of things in the shortest possible time."
Earl Nightingale

Magie

Is een trucje

P.A.P. (Praktisch Alledaags Plannen) is een stappenplan waardoor je kind de controle en orde heeft over zijn of haar schoolwerk. Je kind weet daarmee precies weet waar hij of zij aan toe is.

Lukt het je om 10 ballen in de lucht te houden? De meeste mensen reageren waarschijnlijk ontkennend. Toch zijn er veel mensen die in het dagelijks leven een poging doen om 10 ballen in de lucht te houden.

Dit zorgt voor een overvol hoofd en kost vrije tijd omdat je constant het gevoel hebt dat je nog iets moet doen. In onze beleving doen veel leerlingen ook een poging om 10 ballen in de lucht te houden.

Toetsen voorbereiden, huiswerk maken, boeken in je tas (bij voorkeur de juiste), hockeytraining, hockeywedstrijd, pianoles, chillen met vrienden, op tijd op school komen, bijles, typecursus en relaxen. Waar houden ze dit allemaal bij? Meestal in hun hoofd. Gaat dat altijd goed? We horen leerlingen regelmatig zeggen: “Maar ik heb toch een planning in magister?” Magister is een schitterende tool om te zien wanneer het huiswerk af moet zijn, maar een deadline voor een opdracht is niet hetzelfde als het hebben van een planning voor het maken van die opdracht.

Tegelijkertijd is plannen geen rocket science. Het is een trucje. Dit plan-trucje hebben we in ons stappenplan Praktisch Alledaags Plannen verwerkt. Volgt je kind dit stappenplan? Dan kan hij of zij plannen. Dat lijkt simpel en dat is het eigenlijk ook. 

Rust
Reinheid
Regelmaat

Vrijheid

Meester van Tijd

Het gevoel dat je werkelijk klaar bent met het werk voor een dag, is het gevoel dat je kind mag verwachten als hij of zij de drie stappen van Praktisch Alledaags Plannen volgt. Aan het einde van de dag heeft je kind hard gewerkt en heeft hij of zij het verdiend om vrij te zijn en even lekker niets te doen.

Je kind krijgt grip op al zijn of haar schoolwerk en wordt daarmee meester over zijn of haar tijd. Hij of zij weet precies welk schoolwerk wanneer gedaan moet worden en af moet zijn; Meester van Tijd.

Laat je kind genieten van:

 1. OVERZICHT – In één blik weet je kind exact welk huiswerk wanneer af moet zijn en welke toets wanneer op het programma staat.
 2. ZELFVERZEKERDHEID – Als je kind op tijd begint met leerwerk voor een toets en zeker weet dat alles voor een toets is geleerd, stapt hij of zij met meer zelfverzekerdheid een toets in.
 3. CONTROLE – Je kind weet wanneer hij of zij moet starten en moet eindigen met schoolwerk.
 4. AFRONDEN - Het gevoel van dingen kunnen afvinken na hard en geconcentreerd werken, er valt een last van de schouders van je kind.
 5. RUST – Doordat je kind inzicht heeft in zijn of haar schoolwerk en weet wanneer dit gedaan moet worden, geeft dit rust.
 6. VRIJHEID – Je kind weet wanneer hij of zij dingen moet doen, waardoor ruimte ontstaat voor activiteiten die hij of zij wil doen.

We laten je kind kennis maken met het gevoel klaar te zijn voor die dag. Niet het werk van gisteren, niet het werk van morgen, gewoon het werk van vandaag.

1 stap tegelijk

Rust - Reinheid - Regelmaat

1

Praktisch Alledaags Plannen

Klik hier en doorloop de stappen in het betaalscherm.

2

Download

Na de betaling word je naar een pagina geleid waar je het stappenplan kunt downloaden. 

3

Meester van Tijd

Je kind volgt het stappenplan en kan direct gaan goochelen met tijd.

Minimaal

Met deze minimale investering koop je tijd terug.
Meester van Tijd.

Meester van Tijd
Van € 99 voor:

37 eenmalig
 • Leer je kind goochelen met tijd. In slechts 3 stappen is je kind Meester van Tijd.
 • Simpel toepasbare stappen
 • Handleiding voor plannen
 • Meester van Tijd
 • Niet tevreden? Tot 14 dagen na aankoop: 
  Investering terug.

Eindelijk de succeservaring die je kind verdient. 

Het is gewoon bijzonder om te zien hoe tieners met onze gereedschappen steeds meer tot hun recht komen.

023 302 023 9 

Adres

Moeiteloos Leren
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Contacten

Mail: info@moeiteloosleren.nl
Telefoon: 023 302 023 9                 
Whatsapp: +31 (0) 6 360 85 621