SCHOOL DE BAAS MET

Moeiteloos Leren

Moeiteloos Leren is de handleiding voor de middelbare school.
Zeker weten dat een toets goed is gemaakt en dan ook nog knappe cijfers. Rust in huis omdat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Je kind is zelfverzekerd, omdat hij of zij school de baas is. Zie je het al voor je?  

Moeizaam Leren

9 frustrerende gevolgen van moeizaam leren
die het leven van een tiener op zijn of haar kop zetten

Tieners spenderen overdag de meeste tijd aan school. Een groot deel van de eigenwaarde van tieners is afhankelijk van hun schoolprestaties. Hoe makkelijk is het dan – wanneer school niet goed verloopt – om een deuk in je eigenwaarde op te lopen?

"Toen ik naar de middelbare school ging was ik erg gefrustreerd. Ik had het idee had dat ik meer kon bieden. Ik leerde wel, maar het koste veel tijd. Ik plande wel, maar niet effectief. Ik had wel enige concentratie, maar het liep allemaal niet soepel. Waarom niet? Was ik dan dom?"

Zo voelde ik mij wel toen ik in de tweede van havo naar mavo ging.

Ik ontdekte iets pijnlijks in de afgelopen 12 jaar huiswerkbegeleiding terwijl ik met ruim 800 gezinnen heb gewerkt. Net als ik destijds, zijn er nog steeds veel leerlingen die niet weten hoe ze moeten leren, plannen en waar ze de concentratie vandaan moeten halen; elke leerling moet het ‘schoolwiel’ volledig zelf uitvinden.

De 9 gevolgen van Moeizaam Leren:

 • Niet weten hoe het moet, dus dan maar niet beginnen.
 • Onrust en stress, omdat je kind niet weet waar hij of zij aan toe is.
 • Afgeleid worden door elke beweging of elk geluid.
 • Urenlange huiswerksessies.
 • Huiswerk niet af voor het avondeten.
 • Weinig tijd voor leuke dingen.
 • Lage cijfers op het rapport.
 • Frustratie en teleurstelling over alle moeite maar zonder resultaat.
 • De beperkende overtuiging dat je kind niet intelligent is.

Maar nu komt the million-dollar-question:


“The capacity to learn is a gift.
The ability to learn is a skill.
The willingness to learn is a choice.”

Brian Herbert 

Slim leren

School de baas met Moeiteloos Leren

School is heel duidelijk in wat je moet leren, helaas niet in hoe je moet leren. Wij hebben daarom de gereedschappen ontwikkeld voor tieners, zodat in één keer duidelijk is hoe zij moeten leren.

We hebben een drie-eenheid van gereedschappen ontwikkeld in de vorm van een online cursus, waardoor je kind school weer de baas wordt.

 1. MEESTER VAN KENNIS MET DE LEERSCAN - De Leerscan is een online test waarmee je kind ontdekt wat voor hem of haar de meest effectieve en efficiënte manier van leren is. Afhankelijk van de uitslag ontvangt je kind een gepersonaliseerd stappenplan. Volgt je kind dit stappenplan? Dan zullen de resultaten zijn naar de moeite die erin wordt gestopt.
 2. MEESTER VAN FOCUS MET DE HYPERFOCUS TOP 10 - De Hyperfocus top 10 bestaat uit tien stappen. Met elke stap wordt concentreren makkelijker en komt je kind dieper in concentratie waardoor er hyperfocus ontstaat.
 3. MEESTER VAN TIJD MET PRAKTISCH ALLEDAAGS PLANNEN (P.A.P.)  - P.A.P. is een stappenplan waarmee je kind zijn of haar tijd indeelt. Hierdoor ontstaat orde en rust. Je kind krijgt grip op zijn of haar tijd en weet precies waar hij of zij aan toe is.

Dit zijn dé school essentials. Met deze drie-eenheid van gereedschappen krijgt je kind de mogelijkheid tot het ontwikkelen van vaardigheden waarmee hij of zij voortaan Moeiteloos kan Leren. Deze vaardigheden kan je kind de rest van zijn/haar leven gebruiken.


School de baas met Moeiteloos Leren


Potentieel

Laat je kind genieten van:

 1. OVERZICHT – In één blik weet je kind exact wat er allemaal gaat gebeuren in een week en wanneer hij of zij wat moet doen. Je kind weet precies waar hij of zij aan toe is.
 2. ZELFVERZEKERDHEID MET LEREN - Je kind weet hoe hij of zij moet leren en weet wat dit hem of haar oplevert.
 3. LEERPLEZIER - Wanneer een kind weet hoe hij of zij moet leren en niet meer hoeft te worstelen, kan je kind genieten van het proces. Zeker als hij of zij de leerstof ook nog eens interessant vindt.
 4. CONTROLE - Je kind weet precies welke stappen hij of zij moet zetten om zich te kunnen concentreren. Focus wanneer hij of zij dat wil.
 5. AFRONDEN - Het gevoel om dingen af te kunnen vinken na hard en geconcentreerd werken, is niet uit te drukken in woorden. Met focus gaat hij of zij door tot het af is.
 6. RUST - Er zijn veel dingen die om aandacht vragen. Omdat je kind leert hoe hij zijn of haar concentratie kan verdelen, trekt niet alles meer zijn of haar aandacht. 
 7. VRIJHEID - Als je kind weet hoe hij of zij moet leren, zal hij of zij niet meer tijd aan zijn huiswerk besteden dan nodig. Je kind krijgt tijd om te doen wat hij of zij leuk vindt.
 8. KNAPPE CIJFERS - De resultaten van het leerwerk zullen zijn naar de moeite die je kind erin stopt.
 9. TIJD - Wanneer er focus is, kan er ook doorgewerkt worden. Resultaat: het huiswerk is af voor het avondeten.
 10. GROTE TOEKOMSTKANSEN - Doordat je kind de beschikking heeft over deze vaardigheden, zal hij of zij voldoendes halen voor toetsen, niet blijven zitten en examens in één keer halen. Hiermee worden mogelijkheden voor vervolgopleidingen gecreëerd! Cumulatief kunnen leren op een vervolgopleiding.  

Hard leren is goed, slim leren is beter

Het ‘schoolwiel' is uitgevonden! Nu kan alle aandacht naar het ontdekken van de unieke kwaliteiten en talenten van jouw kind.  

Een uitspraak die ik bijna elke leerling hoor zeggen: “Ik weet nog niet wat ik wil worden”.  Je kind heeft nu de tijd en ruimte om zich de volgende vragen te stellen:  

- Wie ben ik?
- Wat zijn mijn kwaliteiten? 
- Wat wil ik gaan doen?  
- Hoe kan ik de wereld een stukje mooier maken? 

Dit zijn naar mijn mening vragen die voor een kind belangrijk zijn! Aan het einde van deze schoolperiode moet immers een keuze worden gemaakt over een vervolgstudie.

Zullen we onze kinderen dan een duwtje in de rug geven? Zullen we ze uitrusten met de juiste vaardigheden? Zullen we ze Moeiteloos laten Leren zodat hun focus kan worden gericht op wat ze echt willen met hun leven? Zullen we ze de kans geven om alles eruit te halen wat erin zit?

Verrijk je kind met deze vaardigheden. 

Zo simpel als IKEA

De handleiding van school binnen 15 minuten

1

Bestel Moeiteloos Leren

Klik hier en doorloop de stappen in het betaalscherm.

2

Login en volg de Cursus Moeiteloos Leren

Na het betaalscherm kom je bij de cursus en de drie gereedschappen van Moeiteloos Leren terecht. Volg de video's en de stappenplannen van de Hyperfocus Top 10 en Praktisch Alledaags Plannen. Klik op de link en laat je kind de Leerscan maken. Laat hem of haar alle vragen persoonlijk beantwoorden. Hierbij is het belangrijk dat jij als ouder niet meekijkt. Je kind zal ongeveer 15 minuten nodig hebben voor het invullen van de Leerscan. 

3

School de baas

Klaar? De uitslag van de Leerscan staat direct op de mail. Volg de stappenplannen en je kind kan direct beginnen met Moeiteloos Leren.

Klein

Een kleine investering met een groot rendement

Moeiteloos Leren
Van € 397 voor:

97
 • Je kind wordt school de baas met:
 • Meester van Kennis
 • Meester van Tijd
 • Meester van Focus
 • Niet tevreden? Tot 14 dagen na aankoop: 
  Investering terug.

TIENERS DIE JE KIND VOOR GINGEN

Je kind weet exact hoe hij of zij informatie eigen moet maken.
Wat gebeurt er als je je iets eigen maakt? Dan ben je er meester over.

De scan heeft mij meer zelfverzekerdheid gegeven met het leren. Ik vind het makkelijker om nu alles te onthouden en te leren.

Nu kan ik woordjes makkelijker leren en ik ben beter worden in plannen, waardoor ik meer tijd heb met vriendinnen. Ik kan nu ook teksten beter begrijpen.

Ik ben van MAVO/HAVO naar havo gegaan en ik heb geen stress meer over hoe ik mijn toetsen moet leren. En ik heb meer vrije tijd!

Wanneer ik deze gereedschappen aan ouders laat zien, dan krijg ik bijna altijd dezelfde reactie:

“Als ik dit in mijn tijd had geweten, had ik een hoop stress en leerproblemen kunnen voorkomen!”

023 302 023 9 

Adres

Moeiteloos Leren
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Contacten

Mail: info@moeiteloosleren.nl
Telefoon: 023 302 023 9                 
Whatsapp: +31 (0) 6 360 85 621