De Onwankelbare Scholier

Met deze 9 stappen bouwen wij een onwankelbaar fundament waarmee uw kind klaar wordt gestoomd voor het volwassen leven met al zijn uitdagingen.

Er zijn een aantal uitdagingen die we vrijwel altijd tegenkomen wanneer we leerlingen begeleiden.

"Waarom ga ik eigenlijk naar school? Wat wil ik worden? Wat moet ik gaan studeren? Ik kan mij niet eens concentreren en ik weet niet hoe ik moet leren. Ik voel me onzeker en ik weet niet wat ik moet doen."

Thema’s die met grote regelmaat bij ons voorbij komen zijn: motivatie, vervolgopleiding, eigenwaarde, concentratie, identiteit, leergereedschappen en natuurlijk lastige ouders:).

Met uw kind bouwen we een fundament waarmee uw kind tot zijn recht mag komen. Hij mag ontdekken wie hij is en waar hij tot in staat is.

Resultaat? Een kind dat goed in zijn vel zit, zelfverzekerd is, een doel heeft, weet wat hij wil worden, weet wat hij kan, wat zijn passie is, weet wat hij gaat doen om de wereld een stukje mooier te maken en weet hoe hij er moet komen.

Dit zijn de 9 stappen van de Onwankelbare Scholier: 

ONGEKEND FUNDAMENT

Connectie

I - Connectie met MNTR™
Dit is één van de 4 voorwaarden voor leren en veruit de belangrijkste succesfactor in de reis van een onwankelbare tiener. Een rots in de branding. Iemand die erop staat dat je het beste in jezelf naar boven brengt.

Een persoon waarvoor je harder gaat werken. Alles valt of staat met connectie. Motivatie begint hier. 

II - Balans
Dit apparaat dat alle levens makkelijker maakt, maakt ook tegelijkertijd alle levens moeilijker. Om scherp te kunnen zijn, om te kunnen leren en na te denken, om bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt, te kunnen luisteren naar de signalen die je hoofd je geeft,
moet er een balans zijn in je mobielgebruik

Balans
accu

III - Accu
Wat kan je allemaal zonder energie? Niet zo veel. Discipline, een goed ritme met voldoende slaap, sport en gezonde voeding zijn essentiële ingrediënten voor voldoende accu om elke dag het onderste uit de kan te halen. 

MOEITELOOS LEREN

Leerscan

IV - De Leerscan
Om huiswerk te overleven is de Leerscan je belangrijkste gereedschap. Eindelijk kan je het jezelf makkelijk maken door de meest effectieve en meest efficiënte leermethode te gebruiken die past bij jouw persoonlijke manier van leren. 

V - Plannen met P.a.p.
Altijd weten waar je aan toe bent. De rust die er ontstaat als je klaar bent met de dingen die je die dag moest doen. Niet het werk van morgen, niet het werk van gisteren maar het werk van vandaag.
Deze rust is van levensbelang. 

Plannen met pap
Hyperfocus top 10

VI - Hyperfocus tot 10
Hoeveel werk kan je verrichten zonder concentratie? Met deze 10 stappen kom je elke stap dieper in een hyperfocus. Dat is nog eens effectief werken. 

SOLIDE - ID

Excelleerscan

VII - De Excelleerscan
Wat heb je nodig om te kunnen bloeien, wat zijn je valkuilen, hoe leert jouw karakter, welke banen of opleidingen passen er bij je?

Je ontdekt het met de Excelleerscan. Een zeer sterk fundament voor ieder zijn identiteit. 

IIX - Ambitieposter
Zonder doel draait de motor op volle toeren, maar zit er niemand achter het stuur. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een doel stellen veel vaker succes behalen dan mensen die dat niet doen. Met de Ambitieposter stellen we korte en lange termijn doelen.  

Ambitieposter
Inspireer

IX - Inspireer
Wat is de snelste manier van leren? Door voorbeeld. Wanneer een tiener is verrijkt door deze stappen, heeft hij 9 stappen voor op de rest.

Hij heeft nu de gereedschappen om medeleerlingen te inspireren.

Dit dient 2 doelen:

1 - Hij onthoudt 90% van wat hij iemand anders uitlegt. De stappen blijven dus hangen.
2 - Een ander leert door zijn voorbeeld.  

De onwankelbare tiener geeft het voorbeeld hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn. 

In 9 stappen, een onwankelbare scholier

Versterk mijn kind

Adres

Moeiteloos Leren
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Contacten

Mail: info@moeiteloosleren.nl
Telefoon: 023 302 023 9                 
Whatsapp: +31 (0) 6 38 5318 15