DE EXCELLEERSCAN

De handleiding van je kind.

Je kind komt van de middelbare school en weet wie hij of zij is, wat zijn of haar potentieel is, wat hij of zij wil worden en wat hij of zij gaat doen om de wereld een stukje mooier te maken. Zie je het al voor je?

De Excelleerscan

Motiveer je kind met zijn of haar persoonlijke handleiding

Herkenbare situatie? "Mijn kind heeft geen idee wat hij wil worden. Hij doet weinig op school. Ik krijg hem niet gemotiveerd, wat we ook proberen! Er zit zo veel in hem, maar het komt er niet uit. Hij is onzeker en werkt niet voor zichzelf. Zonde van wie hij had kunnen zijn! Hoe krijg ik hem nou zo ver?"

Help je kind groeien en laten we afscheid nemen van:

 • onzekerheid, omdat je kind niet weet wie hij of zij is;
 • weinig motivatie, omdat je kind niet weet voor wie of wat hij of zij werkt;
 • groepsdruk om te conformeren in plaats van jezelf zijn;
 • de deuk in zijn of haar eigenwaarde omdat deze eigenwaarde afhangt van zijn of haar prestaties;
 • het kiezen van een breed vakkenpakket omdat je kind nog niet weet wat hij of zij wil worden;
 • met veel pijn en moeite sociaal wenselijke kwaliteiten ontwikkelen die niet bij het karakter passen van je kind, waardoor hij of zij de overtuiging kan oplopen nooit goed genoeg te zijn of er nooit bij te horen;
 • de overtuiging dat je kind niet intelligent genoeg is;
 • geen richting hebben omdat je kind niet weet wat hij of zij in zijn of haar mars heeft;
 • een onzekere toekomst omdat je kind niet weet wat hij of zij met zijn toekomst wil.

Een heftige lijst, vind je ook niet? Dit en meer hebben wij in de praktijk herhaaldelijk voorbij zien komen. Gelukkig is er een werkende oplossing voor.


'The gardener does not make a plant grow.
The job of a gardener is to create optimal conditions (for growth).'

Sir Ken Robinson

De Vonk

Maak de 'slapende reus' wakker

De Excelleerscan is een uitgebreide persoonlijkheidstest waarbij we ontdekken waar het potentieel van je kind zit en hoe we dat eruit kunnen halen.

We ontdekken:

 • waar je kind van ‘aan’ gaat;
 • het gedrag van je kind en hoe gemoedstoestanden bij hem of haar tot uiting komen;
 • alle potentiële kwaliteiten en talenten;
 • hoe je kind gemotiveerd raakt;
 • welke studie er bij het karakter van je kind past;
 • natuurlijk: onder welke omstandigheden je kind het beste uit zichzelf kan halen.

De uitslag van de Excelleerscan is dus werkelijk de handleiding van je kind. Deze handleiding is een stuk gereedschap waarvan je zult wensen dat je het al in handen had toen je kind nog klein was. Met dit gereedschap kan je door de ogen van je kind kijken.

"Toen ik 19 was kreeg ik de voorloper van de Excelleerscan. Vanaf dat moment durfde ik voor het eerst in mijzelf te geloven." - Gideon

A SPARK
OF DIVINITY

Hoop

Zelfverzekerd met de Excelleerscan

Jij krijgt de handleiding van je kind. Een document waarvan ik tegen ouders altijd zeg: print hem uit en leg hem naast je bed. Lees dit document elke keer wanneer er conflict is geweest of als er iets niet goed gaat met de communicatie tussen jou en je kind. De oplossing staat erin.

Zoals eerder gezegd kan je met deze info de wereld bekijken door de ogen van je kind. Dat levert begrip op voor de keuzes die je kind maakt, ook al ben je het daar niet altijd mee eens. Je ontdekt waarom je kind bepaalde keuzes maakt en hoe hij of zij in het leven staat. Met de Excelleerscan krijg je de mogelijkheid om te praten in de taal van je kind, waardoor je hem of haar ook daadwerkelijk bereikt.

De informatie van de Excelleerscan biedt je als ouder niet alleen de mogelijkheid om in het potentieel van je kind te geloven, maar helpt je ook bij het creëren van de juiste omstandigheden zodat je kind de beste versie van zichzelf kan worden en dit potentieel ook daadwerkelijk kan ontwikkelen.

Wat levert de Excelleerscan je kind op?

Je kind ontdekt wie hij of zij is en wat hij of zij deze wereld kan komen brengen. We schetsen een beeld van de toekomst waar je kind blij van wordt, zodat hij of zij gemotiveerd raakt. Je kind ontdekt onder welke omstandigheden hij of zij floreert en welke studierichting er bij zijn of haar karakter past. Je kind ontdekt hoe succesvol te zijn op een manier die bij je kind past.

Wat denk je dat deze informatie doet met de eigenwaarde van je kind?

 1. GELOOF – Je kind ontdekt zijn potentieel en heeft nu op papier waar hij of zij verschil kan maken. Hiermee leert de leerling geloven in wat hij of zij wel kan in plaats van wat hij of zij niet kan.
 2. ZELFVERZEKERD – Je kind ontdekt wat hem of haar uniek maakt en wat je kind in zijn of haar mars heeft. Je kind weet welke kwaliteiten hij of zij bezit en weet wat hij of zij komt brengen.
 3. ZELFACCEPTATIE – Je kind hoeft zich niet meer te conformeren aan het beeld van de ‘perfecte’ leerling. Je kind ontdekt dat hij of zij zijn verschillen mag vieren in plaats van verbergen en dat hij of zij meerwaarde heeft als hij/zij zichzelf is, ook als hij of zij daarmee anders is dan de andere leerlingen. Hij of zij is goed zoals hij of zij is. Daarmee wordt de eerste stap gezet naar zelfacceptatie. 
 4. DOORDACHTE KEUZES – Als je kind ontdekt wat zijn potentieel is en waar zijn of haar kwaliteiten liggen, kan hij of zij ook doordachte keuzes maken over welke vakken of vervolgopleiding er bij hem of haar passen/past.
 5. GEMOTIVEERD – Het wordt duidelijk voor wie of wat je kind werkt.

 6. RICHTING – De Excelleerscan maakt direct duidelijk welke opleidingen en welke banen er bij het karakter van je kind passen. We zetten een volgende stap. We zetten een stip op de horizon.
 7. GROTE TOEKOMSTKANSEN - Omdat je kind nu weet wat voor toekomst er bij zijn of haar karakter past, heeft je kind nu ook de mogelijkheid om in één keer voor de juiste opleiding te kiezen.

Nog één dingetje!

Waarom is het zo belangrijk dat je ontdekt wie je bent?

Wanneer jij jezelf leert kennen, ziet hoeveel jij waard bent, ontdekt wat jouw unieke set met kwaliteiten en talenten zijn en wat jouw potentieel is in deze wereld, creëer je voldoende eigenwaarde om vrij te zijn van de mening van andere mensen. Hiermee ben je in staat bent om keuzes uit liefde te maken in plaats van uit angst.

Hiermee kan je in jouw stukje van verantwoordelijkheid het beste van jezelf maken, hierdoor mensen inspireren en deze mensen uitdagen om hetzelfde te doen. Met deze manier van leven, maak je automatisch de wereld een betere plek.

Geef je kind de kans om zichzelf te leren kennen met de Excelleerscan!

De juiste vragen stellen

Zoekt en je zult vinden, vraagt en je zult krijgen

1

Verbinding

Bestel bij ons de Excelleerscan door contact met ons op te nemen. 

2

Maak de Excelleerscan

Je kind ontvangt een link naar de Excelleerscan via e-mail en kan de scan gaan maken. Zodra de scan is afgerond, krijgt je kind de uitslag op de mail en ontvang je een voorstel voor het maken van een afspraak voor de terugkoppeling.

3

Terugkoppeling

We kiezen gezamenlijk één thema uit waar we diep op in gaan. We hebben vervolgens een goed gesprek van ongeveer 90 minuten waarbij jij en je kind veel nieuwe inzichten zullen krijgen. Begrip, antwoorden, tolerantie, handvatten en alle informatie die je kind nodig heeft om de juiste omstandigheden te creëren, waarmee je kind het beste uit zichzelf kan halen.

4

Solide - ID

Gesterkt door de waarheid maakt je kind stappen in de juiste richting. Met het Solide - ID weet je kind wie hij of zij is. Als je ontdekt wie je bent, ontdek je ook de invloed die je kunt uitoefenen. Hiermee heeft je kind dus de mogelijkheid om zijn of haar talenten te gebruiken en daarmee de wereld om zich heen een stukje mooier te maken.

Groei

Een kleine stap als ouder - een enorme stap als tiener

497

Ontdekkingstocht


* Sessie 1:
Excelleerscan + Terugkoppeling

Je ontvangt de uitslag van de Excelleerscan en een persoonlijke terugkoppeling tijdens een sessie 90 minuten.

649

Het vuur van Passie


* Sessie 1 + 2: 
1. Excelleerscan + Terugkoppeling
2. Het vuur van Passie


Gecombineerd met een sessie met de terugkoppeling, gaan we in de tweede sessie een stap verder. We wakkeren een brandend verlangen in je kind aan en we ontdekken zijn of haar passie.

729

SOLIDE - ID


* Sessie 1 + 2 + 3:
1. Excelleerscan + Terugkoppeling
2. Het vuur van Passie
3. De juiste richting


Binnen 3 sessies heeft je kind de kennis en de gereedschappen om de beste versie van zichzelf te zijn en de mensen zich heen te inspireren. 

Welke reis gaan we met jou en je kind maken?

* De Excelleerscan mag in meerdere delen worden betaald. Neem in dit geval even contact met ons op.

Eindelijk de erkenning die je kind nodig heeft.
Voor advies, vragen, de Excelleerscan of een goed gesprek: Bel ons! We overleggen graag hoe wij je het beste kunnen versterken in je situatie.

023 302 023 9 

Adres

Moeiteloos Leren
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Contacten

Mail: info@moeiteloosleren.nl
Telefoon: 023 302 023 9                 
Whatsapp: +31 (0) 6 360 85 621