DE EXCELLEERSCAN

De handleiding van je kind.

Je kind komt van de middelbare school en weet wie hij of zij is, wat zijn of haar potentieel is, wat hij of zij wil worden en wat hij of zij gaat doen om de wereld een stukje mooier te maken. Zie je het al voor je?

De Excelleerscan

Motiveer je kind met met zijn of haar persoonlijke handleiding

Herkenbare situatie? "Mijn kind heeft geen idee wat hij wil worden. Hij doet weinig op school. Ik krijg hem niet gemotiveerd, wat we ook proberen! Er zit zo veel in hem, maar het komt er niet uit. Hij is onzeker en werkt niet voor zichzelf. Zonde van wie hij had kunnen zijn! Hoe krijg ik hem nou zo ver?"

Help je kind groeien en laten we afscheid nemen van:

 • Onzekerheid omdat je kind niet weet wie hij of zij is.
 • Weinig motivatie omdat je kind niet weet voor wie of wat hij of zij werkt.
 • Groepsdruk om te conformeren in plaats van jezelf zijn.
 • De deuk in zijn of haar eigenwaarde omdat dit afhangt van zijn of haar prestaties.
 • Het kiezen van een breed vakkenpakket omdat hij of zij nog niet weet wat hij wilt worden.
 • Met veel pijn en moeite sociaal wenselijke kwaliteiten ontwikkelen die niet bij het karakter passen van je kind. Waardoor hij of zij de overtuiging kan oplopen nooit goed genoeg te zijn of er nooit bij te horen.
 • De overtuiging dat je kind niet intelligent genoeg is.
 • Geen richting hebben omdat je kind niet weet wat hij of zij in zijn of haar marge heeft.
 • Onzekere toekomst omdat je kind niet weet wat hij of zij met zijn toekomst wilt.

Beste en heftige lijst vind je ook niet? Dit en meer hebben wij herhaaldelijk voorbij zien komen. Gelukkig is er een werkende oplossing voor.


'The gardener does not make a plant grow.
The job of a gardener is to create optimal conditions (for growth).'

Sir Ken Robinson

De Vonk

Maak de 'slapende reus' wakker

De Excelleerscan is een uitgebreide persoonlijkheidstest waarbij we ontdekken waar het potentieel van je kind zit en hoe we dat eruit kunnen halen.

We ontdekken waar je kind van ‘aan’ gaat, wat voor gedrag je gaat zien als hij of zij goed of slecht in zijn of haar vel zit, alle potentiële kwaliteiten en talenten, hoe je kind gemotiveerd raakt, welke studie er bij het karakter van je kind past en natuurlijk: onder welke omstandigheden je kind het beste uit zichzelf kan halen.

De uitslag van de Excelleerscan is werkelijk de handleiding van je kind. Deze handleiding is een stuk gereedschap waarvan je zult wensen dat je het al in handen had toen je kind nog klein was. Met dit gereedschap kan je door de bril van je kind kijken.

"Toen ik 19 was kreeg ik de voorloper van de Excelleerscan. Vanaf dat moment durfde ik voor het eerst in mijzelf te geloven."  Gideon

A SPARK
OF DIVINITY

Hoop

Zelfverzekerd met de Excelleerscan

Jij krijgt de handleiding van je kind. Een document waarvan ik tegen ouders altijd zeg: print hem uit en leg hem naast je bed. Lees dit document elke keer wanneer er conflict is geweest of als er iets niet goed gaat met de communicatie tussen jou en je kind. De oplossing staat erin.

Met deze info kan je de wereld bekijken door de ogen van je kind. Dat levert begrip op voor de keuzes die je kind maakt ook al ben je het daar niet altijd mee eens. Je ontdekt waarom je kind bepaalde keuzes maakt en hoe hij of zij in het leven staat. Met de Excelleerscan krijg je de mogelijkheid om te praten in de taal van je kind. Communiceren met je kind op een manier waarmee je hem of haar echt bereikt.

Met de info van de Excelleerscan kan je als ouder niet alleen een held zijn die geloofd in het potentieel van je kind, je kunt ook nog de omstandigheden creëren waardoor je kind de beste versie van zichzelf kan worden en hij of zij zijn of haar potentieel kan ontwikkelen.

Wat levert de Excelleerscan je kind op?

Je kind ontdekt waar hij of zij van gemaakt is en wat hij of zij deze wereld kan komen brengen. We schetsen een beeld van de toekomst waar je kind blij van wordt zodat hij of zij gemotiveerd raakt. Je kind ontdekt onder welke omstandigheden hij of zij floreert en welke studierichting er bij zijn of haar karakter past. Je kind ontdekt hoe succesvol te zijn op een manier die bij je kind past.

Wat denk je dat deze info doet met de eigenwaarde van je kind?

 1. ZELFVERZEKERD – Je kind ontdekt wat hem of haar uniek maakt en wat hij of zij in zijn of haar marge heeft. Hij of zij weet welke kwaliteiten hij of zij bezit, weet wat hij of zij komt brengen.
 2. ZELFACCEPTATIE – Je kind hoeft zich niet meer te conformeren naar het beeld van ‘de perfecte leerling’. Je kind ontdekt dat hij of zij zijn verschillen mag vieren in plaats van verbergen. De meerwaarde van het jezelf zijn ook al komt dit niet overeen met hoe de rest van de groep leerlingen in elkaar zit.
 3. DOORDACHTE KEUZES – Als je kind ontdekt wat zijn potentieel is en waar zijn of haar kwaliteiten liggen kan hij of zij ook doordachte keuzes maken over welke vakken of vervolg opleiding er bij hem of haar past.
 4. GELOOF – Je kind ontdekt zijn potentieel. Hij of zij heeft nu op papier waar hij of zij een verschil kan maken. Geloven in wat hij of zij wel kan i.p.v. wat hij of zij niet kan.
 5. GEMOTIVEERD – Het woord duidelijk voor wie of wat een leerling werkt.

 6. RICHTING – De Excelleerscan maakt direct duidelijk welke opleidingen en welke banen er bij het karakter van je kind past. We zetten een volgende stap, we zetten een stip op de horizon.
 7. GROTE TOEKOMSTKANSEN - Omdat je kind nu weet wat voor toekomst er bij zijn of haar karakter past, heeft je kind nu ook de mogelijkheid om in één keer voor de juiste opleiding te kiezen.

Nog één dingetje!

Waarom is het zo belangrijk dat je ontdekt wie je bent?

Wanneer jij jezelf leert kennen en ziet hoeveel jij waard bent, wat jouw unieke set met kwaliteiten en talenten zijn en wat jouw potentieel is in deze wereld; Hiermee creëer je voldoende eigenwaarde om vrij te zijn van de goede mening van andere mensen, waardoor jij in staat bent om keuzes uit liefde te maken i.p.v. uit angst.

Hiermee kan je in jouw stukje van verantwoordelijkheid het beste van jezelf maken, hierdoor mensen inspireren en uitdagen hetzelfde te doen. Met deze manier van leven maak je automatisch de wereld een betere plek.  

Leer jezelf kennen.
Eerst is je kind aan de beurt met de Excelleerscan!

De juiste vragen stellen

Zoekt en je zult vinden, vraag en je zult krijgen

1

Verbinding

Bestel bij ons de Excelleerscan door contact met ons op te nemen. 

2

Maak de Excelleerscan

Je kind ontvangt een link naar de Excelleerscan via e-mail en hij of zij kan de scan gaan maken. Zodra de scan is afgerond krijgt je de uitslag op de mail en ontvang je een voorstel voor de terugkoppeling.

3

Terugkoppeling

We kiezen gezamenlijk één thema uit waar we diep op in gaan. We hebben vervolgens een zeer goed gesprek van ongeveer 90 minuten waarbij jij en je kind veel nieuwe inzichten zullen krijgen. Begrip, antwoorden, tolerantie, handvatten en alle informatie die je nodig heeft om de juiste omstandigheden te creëren waaronder je kind het beste uit zichzelf kan halen.

4

Solide - ID

Gesterkt door de waarheid maakt je kind stappen in de juiste richting. Met het Solide - ID weet je wie je bent. Als je ontdekt wie je bent, ontdek je ook de invloed die je kunt uitoefenen. Hiermee heb je de mogelijkheid om je talenten te gebruiken en daarmee de wereld om je heen een stukje mooier te maken.

Groei

Een kleine stap als ouder - een enorme stap als kind

497

Ontdekkingstocht


* Sessie 1:
XL-scan + Terugkoppeling


Je ontvangt de uitslag van de Excelleerscan en een persoonlijke terugkoppeling tijdens een sessie 90 minuten. 

649

Het vuur van Passie


* Sessie 1 + 2: 
1. XL-scan + Terugkoppeling
2. Het vuur van Passie


Gecombineerd met een sessie met de terugkoppeling gaan we in de tweede sessie een stap verder. We wakkeren een brandend verlangen in uw kind aan, we ontdekken zijn passie. 

729

SOLIDE - ID


* Sessie 1 + 2 + 3:
1. XLL- scan + Terugkoppeling
2. Het vuur van Passie
3. De juiste richting


Met deze 3 sessies heeft uw kind de kennis en de gereedschappen om de beste versie van zichzelf te zijn en de mensen om hem heen te inspireren.

Neem contact op en vertel ons welke reis
we met jou en je kind gaan maken.

* De Excelleerscan mag in meerdere delen worden betaald.

Eindelijk de erkenning die je kind nodig heeft. 

Voor advies, vragen, de Excelleerscan of een goed gesprek: Bel ons! We overleggen graag hoe wij je het beste kunnen versterken in je situatie.

023 302 023 9 

Adres

Moeiteloos Leren
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Contacten

Mail: info@moeiteloosleren.nl
Telefoon: 023 302 023 9                 
Whatsapp: +31 (0) 6 360 85 621

Links

Huiswerkbegeleiding Haarlem